Template Resume Ringkas Dan Padat

Assalamualaikum,

Mai pernah share template resume 1 muka surat yang ringkas dalam POST INI, ingat tak? Kalau nak baca tips menulis resume juga boleh KLIK SINI. Jadi baru-baru ni Mai nak memohon jawatan guru sandaran, jadi rasanya perlu sediakan resume yang tak berapa fancy supaya sesuailah kan dengan jawatan kerja tu. Hihihi. 

Hasilnya macam resume kat bawah ni. Inspirasi daripada resume dari internet je, tapi dah diubah suai ikut sesedap rasa dan kesesuaian sendiri je. Nak share kat sini, kalau sesiapa rasa nak guna template ni juga silakanlah, klik je button open tu dan download macam biasa, template resume ni adalah dalam Microsoft Words, so nanti korang ubahlah segala maklumat & warna theme tu ikut korang.


Jangan lupa masukkan result SPM korang, kalau nak tambah sampai PMR pun silakan. UPSR tak perlu la tau, kehkehkeh. Abaikan English eden yang hampeh tu, korang editlah sampai berkilat, tapi kalau nak tegur kesalahan grammar den alu-alukan je, haha.

Baiklah dengan ini aku berharap yang entri ini membantulah kepada sesiapa yang nak template resume ni. All the best.
Previous
Next Post »

12 Comments

Click here for Comments
1/03/2017 6:18 AM ×

Macam-macam templer ada skrg.. rajin dgn tak je kan Mai..

Reply
avatar
Lea Azleeya
admin
1/03/2017 11:34 AM ×

Wahh.. perkongsian yg baik mai.. Akak dulu time carik kerja, buat resume main hentam jerk.. Tak de rujukan bagai dulu2.. Pandai2 sendiri la nk atur..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/03/2017 3:41 PM ×

betul tu kak sha...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/03/2017 3:43 PM ×

Hehehe, resume mai dulu pun comot je, skrg ni dh macam2 gaya ada, kena update jugalah ikut peredaran masa, hahaha.

Reply
avatar
Husna Rahman
admin
1/03/2017 4:32 PM ×

nampak kemas yet elemen kreatif menarik tu masih ada

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/03/2017 9:01 PM ×

Terima kasih Husna...

Reply
avatar
Cik Tie
admin
1/06/2017 7:22 PM ×

Camne nak masukkan template Microsoft word tu ya

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/07/2017 1:55 AM ×

Cara nak masukkan microsoft word or pdf kat blog boleh guna tutorial ni :
http://www.ekorudianto.com/2015/03/cara-memasukan-file-word-excel-ppt-dan.html

Reply
avatar
4/05/2017 1:04 AM ×

Mana button nak download ? Huhu :))

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/05/2017 1:45 AM ×

Click arrow kat document tu awak.

Reply
avatar
ukhti akhi
admin
4/14/2017 9:16 PM ×

macam mana nk download..doc yg mna nk click

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/14/2017 9:43 PM ×

Tekan button anak panah kat dokumen tu, pastu save macam biasa.

Reply
avatar