Valet Buku PTAR


Valet Buku PTAR


Hola everyone, okay dup dap dup dap, haa dengar tak jantung aku berdegup kencang. Nak konvo lah katakan.... Tup sekali aku dapat surat dari UITM cakap tak boleh konvo selagi tak hantar buku library, kekekeke, sorrylah terlupaaa je, maaflah pakcik library.

So aku dah pening, sudahlah lupa hantar buku, kena marah dengan mama lagi sebab cuai sangat. Takkanlah aku nak terbang ke UiTM Shah Alam semata-mata nak hantar satu buku je kan. Aku pun kemurungan seharian (tipu je, murung 5 minit). 

Nak minta tolong kawan? Bukan senang weh, hahahaha. So aku try tanya seseorang kat Shah Alam tu, student UiTM juga, tapi dia selalu buat servis amik hantar students je (ala-ala grab car student). 

Aku try nasib jelah ni, berdebar kot-kot dia nak reject permintaan aku. Yelah, dia selalu hantar amik student je, ni aku nak suruh hantar buku, hahahaha. Loqlaq.

So aku tak tunggu lama, aku ambil no phone dia dari facebook, aku terus whatsapp. Selepas cerita masalah aku, dia bersetuju untuk tolong aku, siap kata yelah rugikan nak ulang alik sebab satu buku! Yeay! Esok aku akan post buku dekat dia, dan bank in upah. Terima kasih Allah sebab memudahkan urusan aku. Terima kasih seseorang tu sebab sudi tolong aku even kita bukan pun kawan rapat, cuma kenal satu universitilah. 

Eh apa nak rahsia-rahsia kat sini kan. Alang-alang tu entry ni aku buat appreciation post sekali la... THANK YOU AMEERA sebab tolong Mai ❤❤❤.

Pengajaran hari ini, tolonglah jangan cuai kalau tak mampoih tak boleh konvo. Kekekeke.




Follow
Previous
Next Post »

41 Comments

Click here for Comments
Nurul Rasya
admin
3/14/2017 9:15 PM ×

Alhamdulillah.

btw, congrats! Wishing you the best in the future

Nurul Rasya | Blog

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/14/2017 9:30 PM ×

Alhamdulillah.

Terima kasih Rasya, aamiin <3

Reply
avatar
3/14/2017 9:43 PM ×

wah...nak konvo lah sudah..tahniah..

Reply
avatar
3/14/2017 9:50 PM ×

hehe nasib baik ada kawan nak tolong. uitm sangat alert dengan pelajar yang tak pulang buku jugak ye? hebat hebat hakhak

tahniah! nak konvo dah sis mai hehe

Reply
avatar
3/14/2017 10:00 PM ×

heheh nasib baik ada valet :P kalau x, tak pasal-pasal kena g shah alam.

Reply
avatar
Ana Suhana
admin
3/14/2017 10:14 PM ×

Selamat settle satu part. Kalau tak naya nak kene ke SA semata nk hantar buku ye.

Reply
avatar
Seorang Syed
admin
3/15/2017 2:52 AM ×

Haaaaa nasibb baik ada yg boleh menolong. Kalau tidak murung sampai bila bila la tengok orang nak pentas tapi mai tak dapat haha.

Reply
avatar
zeera lily
admin
3/15/2017 7:37 AM ×

awak... kita ni buat part time kat uitm.. hihi.. boleh je kalau nak kirim.. mujur dah selesai.. selamat berkonvo dengan jayanya ye..

Reply
avatar
LdyNisa
admin
3/15/2017 9:35 AM ×

phew nasib baik la kan ada yg boleh tolong. tak pasal-pasal sebab satu buku je hehe

Reply
avatar
E'in
admin
3/15/2017 11:02 AM ×

buku ape laa tu yang dipinjam kat library sampai lupe nak pulang.. hihi..

btw, congrats!

Reply
avatar
3/15/2017 11:14 AM ×

memang tak berbaloi nak p uitm tu nak hantar sebijik buku tu jer..hee..

happy convocation mai. rindunyyee nak convo ag.huu

Reply
avatar
Hero Borneo
admin
3/15/2017 3:23 PM ×

hahaha..perkara biasa tu kalau lupa hantar buku sebab sikap kita sendiri yang lalai..sama la dengan saya

Reply
avatar
BudakVanilla
admin
3/15/2017 6:18 PM ×

wahhh nak konvo dah? all the best ya. :D
nasib baik ada yg nak tolong hantar buku tu kan :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/15/2017 9:18 PM ×

Terima kasih Anum, hehe <3

Reply
avatar
Siqah Hussin
admin
3/15/2017 11:14 PM ×

Nasib baik ada orang sediakan perkhidmatan camtu Mai. Lega akak dengar. Hii.

Nak konvo dah Mai!! Yeayyy! Pastikan baju nak pakai masa konvo dibawa bersama nanti ye. Akak pernah tertinggal baju konvo. Bersungguh beli kain tempah baju bagai, last2 tertinggal. Hihi.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/15/2017 11:52 PM ×

Alert tau...hehehe, cek yang nyanyuk sikit.

Thanks sis omey!

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/15/2017 11:53 PM ×

Hahaha Valet lah sangat, kekeke... Tu la kalau tidak azab juga nak ke sana semata-mata pasal buku.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/16/2017 12:03 AM ×

Betul tu kak Ana, naya kalau jadi gitu...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/16/2017 12:09 AM ×

tak kisah sangat tak naik pentas tu, tapi kisah kalau tak boleh bergambar dengan jubah,hahahahaha.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/16/2017 12:10 AM ×

Alaa mai tak tahu, hehehe. takpa mujur ada yg sudi tolong :D

terima kasih sis <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/16/2017 12:10 AM ×

terima kasih sis :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/16/2017 12:11 AM ×

Hehehe tu la, mujurrrr ada yang sudi tolong...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/16/2017 12:19 AM ×

Buku Statistic E'in, kekekeke.

Terima kasih ya! <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/16/2017 12:24 AM ×

Tu la kak reen.
hihihi terima kasih <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/16/2017 12:24 AM ×

Hehehe tu la hero, loqlaq kita ni :P

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/16/2017 12:25 AM ×

Terima kasih BV. Huhu, tu la, nasib baik ada mira tu...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/16/2017 12:29 AM ×

Tak ada pun akak, mai yang cuba nasib, baik dia sudi...

Yeyyyy, tazabarrr kak Siqah,pastu boleh pulun cari kerja pulak... Hahaha naya tu akak, kalau uitm shah alam sebelah jakel je boleh cari situ, tapi sayanglah kan dh tempah awal-awal.

Reply
avatar
Nurul Afifah
admin
3/16/2017 8:24 AM ×

bhahahhahaha, seyes tip top la mai boleh terfikir nak buat mcm tu. Kalau saya mmg pos teros je kat library. Tapi mmg jenuh nak call bagai kena bahan lagi lulz. Baek betul ameera.

Reply
avatar
Jun Zie
admin
3/16/2017 9:30 AM ×

alhamdulillah nasib juga jmpa yg dpt mbantu kan mai, senang hati da lepas ni, tggl tggu hari konvo je lg =D

Reply
avatar
3/16/2017 2:05 PM ×

hi awak.. ameera.. ;p

Reply
avatar
ayunie ramli
admin
3/16/2017 5:13 PM ×

Ap slhnya pegi shah alam sambil sighseeing 😂😂 Tp alhmdulillah smuanya dprmudhkn 😊

Reply
avatar
Mrs. A
admin
3/16/2017 5:24 PM ×

Tahniah! Mai
Mujur ada kawan boleh tolong hantarkan, kalau tak menagnis tepi bucu katil la jawapnya.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/17/2017 4:18 AM ×

Susahlah nak direct dengan library, kang dapat leteran percuma,ahahaha. tu la, memang hutang budi dibawa mati ni...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/17/2017 4:21 AM ×

Alhamdulillah.

Duk nyanyo lagu Aiman tino la...

"menanti....menunggu konvo...
Agarku dapat kerja yang dinanti"

Wkakakaka

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/17/2017 4:22 AM ×

Ewah ewah ewah.hahaha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/17/2017 4:23 AM ×

"No money, no jalanjalan." Hahaha,

Alhamdulillah, lega...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/17/2017 4:23 AM ×

Terima kasih Mrs.A

tu la, menangis air mata darah la jawabnya..sobs.

Reply
avatar
3/17/2017 4:36 PM ×

hahaha. mai mai. tergelak busyra baca.. nasib baik dorang hntar surat. uitm ni mmg alert pasal benda ni. btw alhamdulillah ada yg tolong mai.. :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/18/2017 2:49 AM ×

Tu la, huhu camnalah pulak boleh tertinggal satu. adoi..masa dip dulu takda problem pun,hahaha.

alhamdulillah, tu la memang budi dikenang sampai mati ni

Reply
avatar
3/23/2017 7:37 PM ×

Hamboi.. Hamboi..
Kakak library nak marah nie.. cubit sikit pipi dia..
Mujur ada yg sudi nak tolong hantarkan .. 😎😎

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon