Custome Organizer Wallpaper Menggunakan Photoscape

Organizer Wallpaper

Kebanyakan orang suka minimalkan icon pada desktop pc/laptop, tetapi ada juga yang suka meletakkan semua icon yang kerap digunakan di desktop untuk memudahkan mereka mencarinya. Yang pasti semua orang nak desktop yang kemas dan sedap mata memandang, tak kiralah sikit atau banyak icon tu kan.

Oleh sebab aku lah tu yang tergolong dalam manusia yang semua benda nak letak kat desktop. Bukannya apa, tapi aku jenis nak cepat, jadi bila semua terpampang kat desktop tu senanglah aku nak cari semua, tak payah geledah folder demi folder dah. (Tapi yang penting jelah).

Organizer Wallpaper
Wallpaper lama
Sejak dah kenal dengan organizer wallpaper ni aku rasa penyelesaian kepada masalah desktop serabut aku. Aku pun apa lagi google dan download banyak-banyak organizer wallpaper untuk digunakan. Kalau nak juga tengoklah antara yang aku dah save kat SINI

Aku ni jenis cepat bosan...so aku decide nak design sendiri organizer ikut aku punya selera dan keperluan. Menggunakan apps PhotoScape & some freebiew dari Pinterest, aku pun mulalah nak mendesign walaupun aku tak kreatif. (Cukuplah nak puaskan hati sendiri kan)


Aplikasi : PhotoScape
Width : 1366px
Height: 768px 

Korang suka desktop minimalist atau letak banyak-banyak icon macam aku?

Follow
Previous
Next Post »

56 Comments

Click here for Comments
nadhie wueen
admin
4/16/2017 1:03 AM ×

Ha betul serabut takda organizer wallpaper ni. btw Cantik design may! kreatif!

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/16/2017 1:22 AM ×

Nak kosongkan desktop nanti susah nak cari... hihihi thanks :D

Reply
avatar
4/16/2017 2:57 AM ×

Saya prefer desktop minimalist sebab serabut nak tgk screen. Hehe. Semua apps yg sy suka guna, sy dah "pin to start". So, bila guna Windows 10 ni, semua dah ada kat start tu sendiri. Kalau specific PDF / M. Office, sy biasanya "pin to the list" siap2. Ada yg "pin to taskbar" jugak :D

hanisamanina.com

Reply
avatar
Mrs Pip
admin
4/16/2017 5:37 AM ×

Baguslah idea cenggini..
Thanks for sharing.

Reply
avatar
Irda Garmin
admin
4/16/2017 7:11 AM ×

irda zero knowledge bab2 design ni,tapi may memang kreatif,thumbs up,cantik sangat

Reply
avatar
4/16/2017 9:16 AM ×

kreatifnyaaaa <3

Reply
avatar
4/16/2017 9:48 AM ×

Wahhhh kreatifnya hahaha kenapalah elsa tak terfikir nak buat macamnie. Elsa memang terabur je letak dekat desktop tu hahaha nak carik dengan penuh kesabaran

Reply
avatar
4/16/2017 10:41 AM ×

cantiknyaaaa.. memang suka cara awak edit :D

Reply
avatar
4/16/2017 4:11 PM ×

Mine; BERSEPAH! Gelak sendiri. 😂😂😂

Reply
avatar
Cik Tie
admin
4/16/2017 5:15 PM ×

Cantik la mai.. boleh try ni

Reply
avatar
Flavnesz
admin
4/16/2017 11:09 PM ×

Wah tak terfikir nak buat macam ni.. Thanks cik mai for the ideas.. XD

Reply
avatar
Dedaun Comel
admin
4/17/2017 11:13 AM ×

Cantik juga ni.. selalu saya memang susun icon2.. tapi lepas 2 3 minggu bertabur balik..

Mungkin kena cuba wallpaper ni barulah tersusun sikit. TQ

Reply
avatar
4/17/2017 2:24 PM ×

Wahh comelnya.. I wish I'm a creative person like Mayy.. hahaha sy pun sama juga jenis yg cepat bosan..hahaha

Reply
avatar
Kin Naz
admin
4/17/2017 6:45 PM ×

Kreatif mai ni. Kalau akak pun suka kosong je hehe. Banyak- banyak file kat desktop tu serabut kepala

Reply
avatar
4/17/2017 6:58 PM ×

Suka minimal je.. hehehe..

Reply
avatar
Jia Rizaira
admin
4/17/2017 8:59 PM ×

Suka minimalist. Kadang2 terus hilangkan icon byk2 dkt desktop.

Reply
avatar
4/17/2017 9:04 PM ×

Cantik jugak eh? Emmm boleh cuba-try-test ni hehehe

Reply
avatar
4/17/2017 11:22 PM ×

Cantikk. Masa laptop akk okay dulu mmg suka gila edit guna photoscape. Skrg lptop xleh on da rosak. 😭

Reply
avatar
Seorang Syed
admin
4/18/2017 12:50 AM ×

hahahaha mai, kalau mai tengok desktop syed memang mengucap panjang agaknya. Gambar-gambar yang nak letak dalam blog semua ada dekat desktop. Bila dah penuh sangat and rajin, barulah padam or pindahkan kah2.

Reply
avatar
Ahmad Hasif
admin
4/18/2017 7:41 AM ×

oooo menarik juga idea ni kan.. boleh cuba ni.. hehe..

Reply
avatar
ucing
admin
4/18/2017 11:40 AM ×

memang menarik senang di cari dengan ketogeri.Sertai segmen tonton ucing nak try irama melayu.(^_^).

Reply
avatar
ayunie ramli
admin
4/18/2017 12:47 PM ×

Waaa mai ! Ue give me the idea ! Nanti nk buat cam ni la bile dh balik ofis 👍

Reply
avatar
4/18/2017 1:38 PM ×

simple and nice Mai...Umi ni pulak jenis cerewet jadi kalau dh buat mesti berjam2 nak bagi cantik..jln senang ialah..xpyah buat hehe

Reply
avatar
Pha Is
admin
4/18/2017 2:24 PM ×

okay, memang nampak organised..

Reply
avatar
cik kaella
admin
4/18/2017 4:59 PM ×

kalau ella folder dekat desktop semua berterabur, nanti nak try macam may juga aa, nampak lawa and tersusun

Reply
avatar
Fatina
admin
4/18/2017 7:13 PM ×

Cantiknya Wallpaper, Mai! Kreatif gila! Thank you for the tutorial, Mai! :D

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
4/18/2017 10:34 PM ×

Sy suka desktop yang kosong 😉 Sebelum format laptop haritu, desktop sy boleh hide icon 😁

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/19/2017 12:44 AM ×

Hahaha banyaknya pin pin :P Janji kita selesa guna kan...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/19/2017 12:54 AM ×

You're welcome Mrs Pip. :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/19/2017 12:56 AM ×

Hehehe thank you sis :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 12:20 AM ×

Thank you my dear :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 12:21 AM ×

Haha terima kasih :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 12:24 AM ×

Mai pun macam Elsa jugak dulu, hahahaha dapat ilham pun dari pinterest je... hehehehe.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 12:30 AM ×

Hehehe terima kasih ya Nurul. :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 12:34 AM ×

Hahahahaha gunalah organizer wallpaper jugak Fairuz..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 12:53 AM ×

try la Cik Tie :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 12:57 AM ×

Hihihi you're welcome...Ambil je idea ni, kalau nk yang readymade download je, hahaha.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 12:58 AM ×

Hehehe cubalah awak...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 1:11 AM ×

Hehehe tak adalah creative sangat awak. Hahaha bila bosan2 tu kadang2 terproduktif semacam pula,hahaha.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 1:21 AM ×

Akak jenis simple2 la ni.hihihi

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 1:30 AM ×

Hihihi sure kemas je desktop akak..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 1:31 AM ×

hehehe kalau saya kosongkan, nanti stress lupa letak dalam folder mana.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 1:31 AM ×

Hehehe jemputlah cuba-try-test.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 1:44 AM ×

Alaaa camne boleh rosak tu kak reen?

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 1:45 AM ×

Hahaha takde maknanya lah Syed, lebih kurang la kita, semua nak sumbat kat desktop, cuma nanti mai drag ikut jenis la.

Tu nampak clear sebab baru cuci je. Maklumlah nak masukkan kat blog,kekekekeke. #kandahkantoi

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 1:52 AM ×

Jemputlah cuba Hasif :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 1:57 AM ×

Hihi try la Ucing.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 1:58 AM ×

Hahahaha buatlah kak Mek...senang dan well organized gitthewww.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 1:59 AM ×

Hahahaha boleh je kalau taknak buat pun Umi, just download je, hehehe settle.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 2:07 AM ×

Hihihi, thank you.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 2:07 AM ×

Cubalah Ella :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 2:15 AM ×

Hahaha thank you Fatina.. Cubalah... senang macam ni...semua ada kat desktop tapi tetap kemas.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/20/2017 2:35 AM ×

Hehehehe kemaslah desktop Adieb kalau macam tu...Clean & Clear.haha

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
4/20/2017 10:34 PM ×

Tu dulu sebelum format 😭

Reply
avatar