Customize Tote Bag dari Printcious



Customize Tote Bag dari Printcious | Assalamualaikum readers! Haritu Mai ada share pasal kita boleh Design Sendiri Hadiah dan Barangan Peribadi di Printcious kan, jadi harini mai nak kongsi pula pengalaman Mai sendiri membeli barang di Printcious. Beli apa tu? Beli customize tote bag dari Printcious!

Customize Tote Bag dari Printcious

Customize Tote Bag dari Printcious 

Dalam banyak-banyak barang dalam Printcious tu, Mai memilih Tote bag juga akhirnya. Bukan apa, buat masa ini, Mai lebih banyak meluangkan masa mencari kerja dan interview kesana sini, jadi tote bag adalah lebih praktikal untuk Mai masukkan file, buku nota, pencil case, dan botol air walaupun nampak macam terlalu 'ringkas'. Takpelah, maksu Mai yang engineer pun shopping pakai beg galas belakang, praktikal katanya, so Mai ikut jelah jejak langkah orang berjaya gitu, ahahahaks.


TOTEBAG DARI PRINTCIOUS

Jenis Material: 100% polyester fabric.
Saiz: 34cm (L) x 40cm (H)
Warna: White


KELEBIHAN TOTEBAG DARI PRINTCIOUS 

1. Boleh print pada kedua-dua side bag depan dan belakang, mudah dan praktikal.
2. Kuat tetapi ringan. Boleh masukkan macam-macam barang.
3. Boleh letak jenama sendiri untuk urusan pengiklanan. (Mai letak jenama blog,kihkih)
4. Boleh design untuk jual semula.
5. Mesra alam sekitar. 


Customize Tote Bag dari Printcious

Of course semua kucing kesayangan Mai iaitu Owen, Ibang, Hairi dan Udin terpaksa jadi model menghiasi tote bag Mai. Jangan risau Mai bayar ehhh diorang dengan wetfood Royale Fancy Feast k, ahahaha, parok duit kakak T_T. 


SENANG TAK NAK DESIGN?

Senang sangat-sangat! Lepas pilih barang tu kita boleh customize barangan kita dengan apps yang tersedia di laman web Printcious sendiri. Apa yang kita perlu lakukan cumalah upload gambar yang kita nak, kalau nak tambah tulisan, boleh terus tulis, macam-macam jenis font ada.


ALAAA SAYA TAK KREATIF?

Jangan sedih-sedih, kalau anda rasa anda tak kreatif, Printcious ada sediakan ruangan 'PRINTCIOUS INSPIRATION' pada anda-anda yang buntu tak tau nak design macam mana kat bahagian bawah setiap produk pilihan kita. Curi je idea dari situ, lepastu letak sikit sentuhan kasih sayang dari tangan kita, siap!


Customize Tote Bag dari Printcious

Part paling sukar dalam menyeksakan masa membeli belah online ni mesti part tunggu barang sampai kan? Penantian tu satu penyiksaan, haha. Tapi kalau beli barang dalam Printcious ni korang tak sempat nak terseksa tau sebab zuppp barang dapat dengan cepat dan selamat.


BERAPA MASA DIAMBIL UNTUK MAI DAPAT TOTE BAG INI?

Mereka menjanjikan barangan kita akan sampai dalam 3-5 hari bekerja. Mai siap design dan order pada hari Sabtu 29 July 2017, dan akhirnya parcel Mai sampai pada hari Rabu 2 Ogos 2017. Cepat gila kan! Hari ketiga dah selamat sampai ke rumah dengan selamatnya. Abang Skynet tu sampai ketuk pintu rumah tauuuu nak pastikan aku dapat barang ni, haha. Thank you abang Skynet! Jasamu kukenang.


PENGHANTARAN SELALUNYA MELALUI APA?

Penghantaran barangan dari Printcious ni akan melalui Poslaju, Skynet, ataupun NinjaVan. Mungkin ikut tempat tinggal kita kot? Mai pun tak pasti kenapa, tapi tempat Mai dapat melalui Skynet. Alhamdulillah selamat sampai dengan jayanya, dan nak trace barang kita kat mana pun senang.




Customize Tote Bag dari Printcious

Honestly, Mai memang 100% puas hati dengan barangan dari Printcious dan ini bukanlah kali pertama Mai berurusan dengan mereka. Dulu Mai pernah beli sebuah bantal diprint gambar kami untuk dihadiahkan pada tunang, kahkahkah #overlyattachedgirlfriend!

So dengan adanya Tote Bag dari Printcious ni, Mai taklah rindu-rindu selalu dengan anak-anak bulus Mai ni setiap kali keluar rumah, hehehe. Nak heret semua memang tak dapatlah, kang bertinju dalam kereta si Pahlawan Owen dan Superhero Ibang tu, Udin dengan Hairi pula memanjat Mai yang tengah drive lagi, kang lima2 ketul masuk spital, haha. 

Nak beli lagi tak dari Printcious ni? Of course nak! 

#OVERLYATTACHEDBUYER
#SEKIANREVIEWIKHLAS MAI

Kalau korang berminat nak customize barangan atau hadiah dengan Printcious ni, boleh layari https://www.printcious.com/my untuk maklumat lanjut :)


Follow
Previous
Next Post »

32 Comments

Click here for Comments
Ana Suhana
admin
8/03/2017 11:14 PM ×

Comel comel comel. Kak ana suka design yg ada url mai tu. Comel sgt2.

Reply
avatar
Unni Anje
admin
8/03/2017 11:18 PM ×

waahhhh besrnya .. cepat tu smpai if 3-5.. comel je..

Reply
avatar
8/03/2017 11:33 PM ×

Cantiknya...dan service pun cepat..

Reply
avatar
8/04/2017 12:34 AM ×

cantik bag mayy.. hehe :)

Reply
avatar
8/04/2017 8:36 AM ×

comelnya tote bag miaw tue

Reply
avatar
Ibu Dilah
admin
8/04/2017 9:20 AM ×

wahh.. cantik mai tote bag tu.. cepat pulak tu service dia.. tak sabar nak dpt akak punya pulak..

Reply
avatar
8/04/2017 10:48 AM ×

Wah comelnya tote beg tu..

Reply
avatar
8/04/2017 1:34 PM ×

Bag kucing tu cantik! Heheh. Eh, tuan dia pun sekali.

Reply
avatar
mamapp
admin
8/04/2017 1:36 PM ×

Bestnya Ada tote bag dihiasi kesayangan mai Kan..

Reply
avatar
Mar Mansor
admin
8/04/2017 6:27 PM ×

cutenya design tote bag tu..
JanjiKita

Reply
avatar
qaseh dalia
admin
8/04/2017 8:23 PM ×

Lawa , ni tgh duk fikir nak design apa heheh

Reply
avatar
8/05/2017 12:28 AM ×

comel pulak bag tote tu.. kompom syg nak guna kan

Reply
avatar
nini
admin
8/05/2017 12:01 PM ×

Bestnya...cantik pulak tu...=)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/07/2017 4:36 AM ×

Hihi, thanks Kak Ana.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/07/2017 4:37 AM ×

Betul tu Unni, servisnya mmg cepat dan cekap. Hihihi thanks!

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/07/2017 4:38 AM ×

Thank you kak Liez <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/07/2017 4:48 AM ×

Thank you Kak Fyna!

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/07/2017 4:52 AM ×

thank you kak Radhia :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/07/2017 4:53 AM ×

Maceh akak... Heee akak beli apa tuuu :P

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/07/2017 4:55 AM ×

Thanks CikLa <3

Reply
avatar
Lea Azleeya
admin
8/07/2017 1:56 PM ×

Waaahhh shomelnyeee... Pandai may design.. :)

Reply
avatar
Nurul Afifah
admin
8/07/2017 2:59 PM ×

Desgin yang ada gamba kucing tu serius cantik. Tapi tak minat tote bag sebab pendek sangat. Suka jenis sling bag cetu.

// afifahaddnan

Reply
avatar
8/07/2017 11:25 PM ×

Comelnya design...akak sukaaaa...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 3:32 AM ×

Alahai,,, malu tite..Haha thanks awak

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 3:33 AM ×

Hehe betul-betul-betul. Boleh usung kemana-mana.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 3:54 AM ×

Hehehe fikir jangan tak fikir sis, haha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 4:32 AM ×

Jenis saya kalau sayang saya kerap guna kak, hahaha dah rasmi dah pergi job fair haritu :P

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 4:47 AM ×

Thank you Kak Lea <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
8/08/2017 4:56 AM ×

Terima kasih akak :D

Reply
avatar
8/08/2017 6:07 AM ×

Cantik design tote bag mai.. Comel sangat..

Reply
avatar
iffah hussin
admin
8/12/2017 12:51 AM ×

Menarik beg tote tu

Reply
avatar