Custome Organizer Wallpaper Menggunakan Photoscape

by - April 15, 2017

Organizer Wallpaper

Kebanyakan orang suka minimalkan icon pada desktop pc/laptop, tetapi ada juga yang suka meletakkan semua icon yang kerap digunakan di desktop untuk memudahkan mereka mencarinya. Yang pasti semua orang nak desktop yang kemas dan sedap mata memandang, tak kiralah sikit atau banyak icon tu kan.

Oleh sebab aku lah tu yang tergolong dalam manusia yang semua benda nak letak kat desktop. Bukannya apa, tapi aku jenis nak cepat, jadi bila semua terpampang kat desktop tu senanglah aku nak cari semua, tak payah geledah folder demi folder dah. (Tapi yang penting jelah).

Organizer Wallpaper
Wallpaper lama
Sejak dah kenal dengan organizer wallpaper ni aku rasa penyelesaian kepada masalah desktop serabut aku. Aku pun apa lagi google dan download banyak-banyak organizer wallpaper untuk digunakan. Kalau nak juga tengoklah antara yang aku dah save kat SINI

Aku ni jenis cepat bosan...so aku decide nak design sendiri organizer ikut aku punya selera dan keperluan. Menggunakan apps PhotoScape & some freebiew dari Pinterest, aku pun mulalah nak mendesign walaupun aku tak kreatif. (Cukuplah nak puaskan hati sendiri kan)


Aplikasi : PhotoScape
Width : 1366px
Height: 768px 

Korang suka desktop minimalist atau letak banyak-banyak icon macam aku?

Follow

You May Also Like

56 orang rajin komen

  1. Ha betul serabut takda organizer wallpaper ni. btw Cantik design may! kreatif!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kosongkan desktop nanti susah nak cari... hihihi thanks :D

      Delete
  2. Saya prefer desktop minimalist sebab serabut nak tgk screen. Hehe. Semua apps yg sy suka guna, sy dah "pin to start". So, bila guna Windows 10 ni, semua dah ada kat start tu sendiri. Kalau specific PDF / M. Office, sy biasanya "pin to the list" siap2. Ada yg "pin to taskbar" jugak :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha banyaknya pin pin :P Janji kita selesa guna kan...

      Delete
  3. Baguslah idea cenggini..
    Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  4. irda zero knowledge bab2 design ni,tapi may memang kreatif,thumbs up,cantik sangat

    ReplyDelete
  5. Wahhhh kreatifnya hahaha kenapalah elsa tak terfikir nak buat macamnie. Elsa memang terabur je letak dekat desktop tu hahaha nak carik dengan penuh kesabaran

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai pun macam Elsa jugak dulu, hahahaha dapat ilham pun dari pinterest je... hehehehe.

      Delete
  6. cantiknyaaaa.. memang suka cara awak edit :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe terima kasih ya Nurul. :D

      Delete
  7. Mine; BERSEPAH! Gelak sendiri. 😂😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha gunalah organizer wallpaper jugak Fairuz..

      Delete
  8. Cantik la mai.. boleh try ni

    ReplyDelete
  9. Wah tak terfikir nak buat macam ni.. Thanks cik mai for the ideas.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi you're welcome...Ambil je idea ni, kalau nk yang readymade download je, hahaha.

      Delete
  10. Cantik juga ni.. selalu saya memang susun icon2.. tapi lepas 2 3 minggu bertabur balik..

    Mungkin kena cuba wallpaper ni barulah tersusun sikit. TQ

    ReplyDelete
  11. Wahh comelnya.. I wish I'm a creative person like Mayy.. hahaha sy pun sama juga jenis yg cepat bosan..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tak adalah creative sangat awak. Hahaha bila bosan2 tu kadang2 terproduktif semacam pula,hahaha.

      Delete
  12. Kreatif mai ni. Kalau akak pun suka kosong je hehe. Banyak- banyak file kat desktop tu serabut kepala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak jenis simple2 la ni.hihihi

      Delete
  13. Replies
    1. Hihihi sure kemas je desktop akak..

      Delete
  14. Suka minimalist. Kadang2 terus hilangkan icon byk2 dkt desktop.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kalau saya kosongkan, nanti stress lupa letak dalam folder mana.

      Delete
  15. Cantik jugak eh? Emmm boleh cuba-try-test ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe jemputlah cuba-try-test.

      Delete
  16. Cantikk. Masa laptop akk okay dulu mmg suka gila edit guna photoscape. Skrg lptop xleh on da rosak. 😭

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa camne boleh rosak tu kak reen?

      Delete
  17. hahahaha mai, kalau mai tengok desktop syed memang mengucap panjang agaknya. Gambar-gambar yang nak letak dalam blog semua ada dekat desktop. Bila dah penuh sangat and rajin, barulah padam or pindahkan kah2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha takde maknanya lah Syed, lebih kurang la kita, semua nak sumbat kat desktop, cuma nanti mai drag ikut jenis la.

      Tu nampak clear sebab baru cuci je. Maklumlah nak masukkan kat blog,kekekekeke. #kandahkantoi

      Delete
  18. oooo menarik juga idea ni kan.. boleh cuba ni.. hehe..

    ReplyDelete
  19. memang menarik senang di cari dengan ketogeri.Sertai segmen tonton ucing nak try irama melayu.(^_^).

    ReplyDelete
  20. Waaa mai ! Ue give me the idea ! Nanti nk buat cam ni la bile dh balik ofis 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha buatlah kak Mek...senang dan well organized gitthewww.

      Delete
  21. simple and nice Mai...Umi ni pulak jenis cerewet jadi kalau dh buat mesti berjam2 nak bagi cantik..jln senang ialah..xpyah buat hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha boleh je kalau taknak buat pun Umi, just download je, hehehe settle.

      Delete
  22. okay, memang nampak organised..

    ReplyDelete
  23. kalau ella folder dekat desktop semua berterabur, nanti nak try macam may juga aa, nampak lawa and tersusun

    ReplyDelete
  24. Cantiknya Wallpaper, Mai! Kreatif gila! Thank you for the tutorial, Mai! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha thank you Fatina.. Cubalah... senang macam ni...semua ada kat desktop tapi tetap kemas.

      Delete
  25. Sy suka desktop yang kosong 😉 Sebelum format laptop haritu, desktop sy boleh hide icon 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe kemaslah desktop Adieb kalau macam tu...Clean & Clear.haha

      Delete
    2. Tu dulu sebelum format 😭

      Delete