Final Checklist Sebelum Ambil Jubah Konvo :)


Tomorrow, Chacha and I will be going to Kuala Lumpur by ETS. Harap dia tak berak dalam train macam selalu, hahahah. Oleh kerana gap ambil jubah (8 APRIL 2017) dan hari konvokesyen (17 APRIL 2017) agak lama, mama suruh aku pergi balik je (tak payah tersadai lama-lama kat rumah kakak) sebab kucing aku takda siapa nak jaga,haha. 

Semoga urusan aku & rakan-rakan lain lancarlah hendaknya. Sesiapa yang terkena tarikh ambil jubah 8 April ni kalau terjumpa aku, tegur-tegurlah tau, nanti boleh kita selfie sama-sama. Hihihi. 

Untuk melancarkan lagi urusan kita pada hari tu, jom semak senarai borang/dokumen yang perlu dibawa pada hari mengambil jubah.

01. BORANG JUBAH 
Borang jubah ni penting tau. Alert dengan tarikh dan masa untuk sesi penyerahan jubah dan raptai konvo. Jadi pada 08 April 2017 ini, sesi penyerahan jubah aku bermula dari jam 2 petang sehingga 5 petang. Manakala raptai bermula jam 3.30 petang.

02. RESIT PEMBAYARAN YURAN KONVOKESYEN 
Bagi graduan ijazah sarjana muda seperti aku perlu membayar RM175, cara pembayaran pula hanyalah di mesin ATM Bank Islam, sama langkah seperti cara membayar yuran IPT, yuran & saman kolej. Resit tu bawak tauu...

03. BUKTI PEMBAYARAN SAMAN
Yang ni penting kalau korang jenis loqlaq macam aku. Disebabkan aku dah settlekan masalah lambat hantar buku library dengan cara VALET BUKU PTAR  jadi bukti pembayaran aku dah tercetak dalam Borang Jubah. Bagi yang masih ada masalah or saman yang belum diselesaikan, jangan risau, sebab akan ada dua kaunter di DATC masa 8 & 9 April nanti, satu kaunter PTAR dan satu kaunter Bendahari untuk memudahkan student, jadi bayar kat situ saja ok.

TAK BAYAR, TAKDA JUBAH!

04. SLIP KAJIAN PENGESANAN GRADUAN
Jawab semua soalan dengan tulus ikhlas, cewahhh. Lepastu print out je. Settle! 

Baiklah itu sahajalah apa yang penting masa untuk ambil jubah nanti. Siap semua awal-awal nanti tak kalut. Smooth je baru best, kalau huru hara boleh hilang mood nak selfie dengan jubah nanti, hahahaha.

Tahniah semua graduan, termasuk diri sendiri, kekeke. Semoga terus maju jaya dalam kehidupan dunia dan akhirat kelak. ♡


So ada tak yang ambil jubah 8 April nanti?



Follow
Previous
Next Post »

22 Comments

Click here for Comments
Ana Suhana
admin
4/06/2017 6:04 AM ×

Bestnya nak convo. Tahniah Mai 😍

Reply
avatar
Fatina
admin
4/06/2017 8:32 AM ×

Seronoknya nak konvo dah!
Happy graduation in advance, Mai! :D

Reply
avatar
4/06/2017 10:41 AM ×

Nak konvo eak... Tahniah... Tahniah...

Reply
avatar
4/06/2017 10:55 AM ×

ala rindunya nak konvo..

Reply
avatar
4/06/2017 12:34 PM ×

Bestnyaaa konvo awal! Kite konvo mei nanti. Selamat bergraduasi, mai! 😘💕
Oh, thanks share!

Reply
avatar
Seorang Syed
admin
4/06/2017 1:53 PM ×

waaaaa dah nak konvo dah mai syoknya!

Reply
avatar
4/06/2017 11:09 PM ×

semoga lancar urusannya ye sis mai :*

Reply
avatar
nur diyana
admin
4/07/2017 1:45 AM ×

Perkongsian yg menarikk..dpt bntu rakan2 graduan semak balik ap yg perlu dibawa pd hari amik jubah..

Take note ok😊

Reply
avatar
Adam
admin
4/07/2017 3:47 AM ×

Ada extra pass tak untuk 17 april ni?
Kalau ada pasing2lah kat saya satu.

Reply
avatar
Jun Zie
admin
4/07/2017 1:48 PM ×

amboii best nya ! =D

Reply
avatar
SHAF NAJMI
admin
4/07/2017 10:23 PM ×

Wahh Mai dah nak graduate ke? Tahniah! Moga dimudahkan urusan 17 April nanti ya. :P

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
4/08/2017 11:13 AM ×

Lepas tu, sebelum amik jubah convo tu kena check betul2 kot2 ada lubang atau kesan koyakan atau kesan hangus iron yg tersembunyi. Kang kena bayar denda kang

Reply
avatar
hana hadi
admin
4/08/2017 3:46 PM ×

dah grad... tahniah :)

Reply
avatar
nadhie wueen
admin
4/09/2017 10:24 AM ×

Semoga semua urusan May berjalan lancar :) Selamat mengambil jubah

Reply
avatar
Mat Jo
admin
4/09/2017 3:17 PM ×

da lama da ambil jubah, :)

Reply
avatar
dorsett pink
admin
4/09/2017 4:31 PM ×

Tahniah sebab akhirnya berjaya konvo setelah penat belajar... Tahniah. Tahniah

Reply
avatar
4/10/2017 10:40 AM ×

Selamat berkonvo Mai. Gojes gojes tau naik pentas hehehe

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/10/2017 6:27 PM ×

Terima kasih semua :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/10/2017 7:32 PM ×

Alamak en.Adam, tak ada pass lebih pula, hehe.

Reply
avatar
Jasmi Bakri
admin
4/11/2017 12:39 PM ×

Tahniah Mai.. Semoga ilmu yang didapat bermanfaat.. Tak sabar nak baca cerita Mai hari convo

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 9:48 PM ×

thank you Jasmi. Aamiin ya rabbal alamin...

Reply
avatar
4/13/2017 11:21 AM ×

Tahniah Mai for your konvo..

Reply
avatar