SEGMEN : SEORANG SYED NAK BLOGLIST!

Klik Untuk Join 

Checklist syarat-syarat untuk sertai segmen "Seorang Syed Nak Bloglist!"


1. Anda haruslah mempunyai blog yang aktif

2. Follow blog  Seorang Syed 

3. Follow Google+ Seorang Syed 

4. Buat satu entry di blog anda bertajuk "Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!"  

5. Nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed dan tulis short review tentang blog Seorang Syed (kalau nak tulis panjang pun no hal) 

6. Jangan lupa letak banner segmen aku di atas dan back link  

7. Comment entry penyertaan

❤❤❤

Yes! Yes! Excited giler tengok blog Seorang Syed buka peluang untuk menyewa tapak free-of-charge dalam blog yang best gituh. Mestilah nak join, takkan tak mau pula, syarat pun senang dan mesra adsense (nk buat entry panjang-panjang sebab nak mengorat Adsense yang asyik jual mahal) walaupun aku tak janjikan entry ni panjang tapi ada la point aku nak berpokpekpokpek. 

Untuk melengkapkan entry penyertaan ini, ada dua soalan yang perlu dijawab oleh peserta. Biasalah cikgu memang suka buat soalan-soalan bagai kan, muahahahahaha. Gurau je :P

Ok jom mula...

Kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed?

  • Dengan join bloglist Seorang Syed yang ramai peminat tu (tak percaya tengok jumlah komen), mestilah kena tempias sikit-sikitkan. 
  • Untuk kepentingan SEO blog sendiri juga,kekeke, bila banyak blog buat kita sebagai bloglist, senang sikit kerja google spider nak detect entry terbaru kita untuk masuk search engine.
  • Nak promote entry-entry terkini dengan cepat dan percuma. 
  • Sistem "I add you , you add me" dalam bloglist masing-masing, alaaa macam newbies selalu buat bila nak suruh followback tu, ihiks.

Review Blog Seorang Syed


Blog bertema biru ini adalah milik Syed Abdul Hakim, seorang cikgu English yang enjoy menulis entry Manglish. Alaa pembaca blog aku mesti tahu sebab aku dah pernah senaraikan dalam blog yang memberi inspirasi untuk menghasilkan personal blog hebat >>>BACA SINI<<<.  

Menariknya, blog ini 'didesign' sendiri oleh tuan blog dan tentulah mempunyai nilainya yang tersendiri. Dari pilihan warna, keseimbangan gambar, hinggalah pemilihan font yang harmoni amat dititikberatkan untuk menghasilkan design yang daboom. Syed ada kongsikan beberapa tips untuk mereka yang baru berjinak-jinak nak mendesign ni. >>>BACA SINI<<<

Blog Seorang Syed juga menjadi pilihan sebab owner tu sempoi dan tak menyembunyikan diri disebalik ketukan keyboard. Cewahhh. Bukan apa, aku lebih selesa membaca blog yang aku nampak dan kenal tuan blog tu (even tak pernah jumpa face-to-face), kan.. Aku rasa semua macam tu kot, hehehe. Sebab tu juga wujudnya pepatah, 'tak kenal maka tak cinta'. Kalau korang nak berkenalan dengan penulis Seorang Syed ni jemputlah follow Syed laman sosial lain.
>>>FOLLOW INSTA <<<
>>>LIKE FANPAGE <<<

Mungkin blog Seorang Syed boleh menjadi lebih mesra readers kalau letak 'SEARCH BOX' , hehehe, senang nak cari informasi. 🔎

So kalau berminat nak kenal-kenal dengan blogger Syed ni (seriously Mai, ada lagi ke yang tak kenal Syed?), pergilah fly ke https://anothersyed.blogspot.my/ .




Follow
Previous
Next Post »

22 Comments

Click here for Comments
4/20/2017 6:13 AM ×

Nice entry mai..
Semoga tersenarai..

Reply
avatar
4/20/2017 9:58 AM ×

Setiap kali fae jengah blog syed fae tgk always ada bykkkkk komen yg readers tglkan and this shows yang syed memang berpotensi menjadi mentor dlm bidang blogging sooner or later hehehe

Reply
avatar
Ahmad Hasif
admin
4/20/2017 11:26 AM ×

semoga berjaya.. menarik juga ni.. :)

Reply
avatar
Seorang Syed
admin
4/20/2017 12:12 PM ×

Thanks Mai for joining my segment! terharunya rasaaa hehe.
Pasal search box tu nanti syed fikirkan. Tak tahu kenapa syed ingatkan search box tu macam tak penting ja. Sebab itu taknak letak dalam blog haha. Again, thanks for the support! :)

Reply
avatar
4/20/2017 12:51 PM ×

Peminat setia syed pun dah join! Barulah meriahhhh! Yeaayyy... Hehe.. 😘💕

Reply
avatar
Ana Suhana
admin
4/20/2017 1:03 PM ×

Selamat bersegmen Mai. Blog syed antara blog wajib terjah. Hehe

Reply
avatar
4/20/2017 2:14 PM ×

Selamat bersegmen Mai.
Blog cikgu Syed mesti terjah.

Reply
avatar
4/20/2017 3:12 PM ×

Cnfirm tersenarai ni sbb cikgu syed bg markah pnuh. Hee. Good luck Mai!

Reply
avatar
Mas_FVOME
admin
4/20/2017 3:33 PM ×

WAAH Cikgu Syed buat segmen malangnya i x aktif sgt la nie..hahaha..good luck Mai!

Reply
avatar
nadhie wueen
admin
4/20/2017 7:06 PM ×

good luck mai! :)

Reply
avatar
4/20/2017 9:44 PM ×

Selamat bersegmen Mai..Umi pun baru join..

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
4/20/2017 10:24 PM ×

Selamat bersegmen Mai 😄

Reply
avatar
4/21/2017 1:16 AM ×

selamat malam .

singgah dari segmen yang sama . selamat berjaya .

http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

Reply
avatar
Siqah Hussin
admin
4/21/2017 3:00 AM ×

Menarik baca jawapan Mai. Hii. Best of luck tau :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/21/2017 3:09 AM ×

Hahahaha...tak penting ke? Mai selalu guna bila masuk blog orang, senang nak stalk,kadang2 info tu ingat2 lupa dalam entry mana tapi ingat blogger tu pernah share..ahahaha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/21/2017 3:10 AM ×

Join je Mas, hahaha, terpilih ke tak belakang citer :P

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/21/2017 3:11 AM ×

Terima kasih semua :D

Reply
avatar
Unni Anje
admin
4/22/2017 11:11 AM ×

Telajak review ni mai..btw good luck mai

Reply
avatar
4/23/2017 4:23 PM ×

selamat berblogging kak mai

Reply
avatar
The Fool
admin
4/24/2017 12:19 PM ×

DONE follow...followback
Keep in Touch

Reply
avatar
4/26/2017 1:11 PM ×

Udah follow pun, tapi sukar untuk poin yang nomer 1 nih. Maklum agak pemalas sikit nulis di blog. Trus aku tak punya IG lah #haregenegakpunya?#apamaudikata#sad but, already follow on Twitter ^_^

Reply
avatar
5/17/2017 5:53 PM ×

assalamualaikum,

blogwalking dari segmen yang sama

https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon