UPDATE SENARAI BLOGLIST BARU

UPDATE SENARAI BLOGLIST BARU

Hi semua. Apa khabar? Harap semuanya sihat belaka. Cewahhh intro macam pendahuluan surat kiriman tidak rasmi pulak.

Lama tak menjenguk blog. Aku sebenarnya dah kenal pasti punca bloglist hilang dari radar. Nak tahu tak? Yes puncanya adalah sidebar scrollbar yang comel itu! 

Sidebar yang comel (customize dengan corak dan warna) adalah penyebab bloglist hilang semasa mengedit html. Setelah beberapa eksperimen dilakukan, aku pasrah dengan akhirnya bloglist aku hodoh tanpa sidebar sebab kalau letak sidebar scrollbar dia pun lenyap dari pandangan.

Seksa nak pasang balik, bukannya satu dua blog, banyak nauuuu. Tu pun jenuh aku nak fikir rakan blogger favorite aku takut tertinggal. Kang aku jugak rugi tak terjah blogger aktif @ gempak macam korang semua. HASHTAG BUKAN BODEK .

INI ADALAH SENARAI BLOGLIST 2017 BLOG MAYY JIE

  1. http://shafuhann-smab.blogspot.com/
  2. http://www.sayidahnapisah.com/
  3. http://www.busyratakiyudin.com/
  4. http://www.izzatisuhaide.com/
  5. http://mellyacrayola.blogspot.com/
  6. http://www.reenri.com/
  7. http://amerjaya.blogspot.com/ 
  8. http://buasirotak.blogspot.com/
  9. http://ucingkadayan.blogspot.com/
  10. http://bankami.blogspot.com/
  11. http://milaahmad.blogspot.com/
  12. http://addyzuladwan.blogspot.com/
  13. http://ape-kinah.blogspot.com/
  14. http://unnianje.blogspot.com/
  15. http://sweetsourleyra.blogspot.com/
  16. http://kasihkuamani.blogspot.com/
  17. http://edrinazulkafli.blogspot.com/ 
  18. http://anzrarizalbuddy.blogspot.com/
  19. http://anagurlz87.blogspot.com/ 
  20. http://starlavenderluna.blogspot.com/
  21. http://sweetepalhijau.blogspot.com/
  22. http://ajussix.blogspot.com/
  23. http://liyanajay.blogspot.com/
  24. http://thezafirahnazri.blogspot.com/
  25. http://www.snmofficial.com/
  26. http://akulengluigojes.blogspot.com/
  27. http://wxyana.blogspot.com/
  28. http://kongsibersamanora.blogspot.com/
  29. http://bajetciputselerabesar.blogspot.com/
  30. http://www.syahirahvaliant.com/ 
  31. http://muhammadshahril97.blogspot.com/ 
  32. http://warisanpetani.blogspot.com/
  33. http://meinnameisthazrina.blogspot.com/ 
  34. nourayuadieb.blogspot.com
  35. http://nadhiewueen.blogspot.my
  36. http://alittlenana.blogspot.my 
  37. http://www.ceriteraibu.com/ 
  38. http://ciknurul23.blogspot.my/ 
  39. dorsettpink.blogspot.my 
  40. www.aswaleyla.com
  41. http://irazulkeffele.blogspot.my/ 
  42. http://sofiyahasya.blogspot.com 
  43. http://thatsomine.blogspot.com/ 
  44. http://www.zulhilmitempoyak.com/
  45. http://slimmtreats.com/blog
  46. http://ape-kinah.blogspot.com/
  47. http://nicknashram.blogspot.com/
  48. http://ladyinredplanner.blogspot.com/
  49. http://addyzuladwan.blogspot.com/
  50. http://azreensofia.blogspot.com/
  51. http://razanahanis.blogspot.my
  52. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/
  53. nurulrasya.com
  54. http://vitamin-cerdik.com 
  55. http://renex89.blogspot.my
  56. Thezafirahnazri.blogspot.my
  57. kebaikankeindahan.blogspot.com/
  58. http://shafuhann-smab.blogspot.my
  59. http://mrsablogstori.blogspot.my/
  60. http://cikcappuccinolatte.blogspot.my
  61. http://solehahgirlz.blogspot.my
  62. https://sweetsourleyra.blogspot.my/
  63. http://www.jun-zie.com/
  64. http://sweetepalhijau.blogspot.my/
  65. https://intansaffyna.blogspot.my/
  66. http://qasyahfulmalayworld.blogspot.com/
  67. http://elsaalicious.blogspot.my/
  68. http://mrsteddybearlover.blogspot.my/
  69. http://rosbirumuda.blogspot.my/
  70. http://anothersyed.blogspot.com/
  71. http://www.leaazleeya.com/

Jadi korang tersenarai tak? Abaikan yang mana terepeat tu malas nak double check, kekekekekekeke, aci ke gitu?

Oleh sebab aku tak pasang scrollbar dah (sebab tak boleh #nangis), jadi aku cuma paparkan 5 blog yang terkini je tau. Selalulah update blog kalau nak naik ke carta teratas. 

Selamat berkenalan kepada blogger yang baru first time singgah sini & tinggal url tu. Jangan serik singgah sini lagi. 

Dan...

Terima kasih semua yang menyokong blog ini. 

*Update : nampak sangat aku post entry sambil ngantuk, hahaha maksud aku scrollbar bukan sidebar. + Dah betulkan url Chapters & add blog Jasmi juga ya. hihi

Follow
Previous
Next Post »

53 Comments

Click here for Comments
Ana Suhana
admin
4/11/2017 7:23 AM ×

Terima kasih masukkan blog kak ana dalam bloglist Mai 😘😘😘

Reply
avatar
Flavnesz
admin
4/11/2017 7:45 AM ×

Yay dalam list..! Tapi mai letak link lama, memang last update dia detect 2 tahun lepas la.. ._.

Reply
avatar
4/11/2017 7:58 AM ×

dilema seorang blogger bila bloglist hilang..mmg sebab coding Mai..Umi pun terkena..huhu

Reply
avatar
4/11/2017 8:00 AM ×

07:59 Umi dicarta ke 3...hehe

Reply
avatar
SHAF NAJMI
admin
4/11/2017 9:36 AM ×

YEAAAAYYY MAI, blog shaf no.1 tu hihi, terima kasih Mai sudi masuk bloglist blog Mai untuk tahun ni. :D :D :D

p/s: Samelahh kite, nak edit html blog sikit terus hilang entah mana, :C

Reply
avatar
Adam
admin
4/11/2017 9:47 AM ×

Selamat berkenalan jugak.

Reply
avatar
Mrs Pip
admin
4/11/2017 9:54 AM ×

Letih nak men-key-in kan semula...
Susah juga kalau bloglist hilang...
Cheers.

Reply
avatar
Mrejoy
admin
4/11/2017 10:32 AM ×

hye. salam kenal dari saya. :)

http://powersofman.blogspot.my/

Reply
avatar
4/11/2017 10:46 AM ×

Tersenarai ... petang-petang nanti ccl boleh terjah senarai kat atas

Reply
avatar
4/11/2017 11:09 AM ×

Yeayyy spot mine. Thank you Mai :*

Dah update jugak Mai dalam bloglist Ira heeee

Reply
avatar
Jasmi Bakri
admin
4/11/2017 12:37 PM ×

Saya double check, tak ada blog saya. hahaha..

Reply
avatar
Seorang Syed
admin
4/11/2017 12:40 PM ×

thanks mai senaraikan blog syed dalam blog list walaupun syed tak sempat nak join haritu! huaaaaa :(

Reply
avatar
Lea Azleeya
admin
4/11/2017 4:02 PM ×

perghhh ramai gileee bloglist dia.. timekasih may letak akak juga lam bloglist nunnnn...

Reply
avatar
4/11/2017 5:46 PM ×

Tulahh jenuh nak add balik dalam list.. Thank you Mai letak husni dalam bloglist~

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 9:54 PM ×

You're welcome sis <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 9:56 PM ×

Dh update, sorry loqlaq,huhuhu.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 9:57 PM ×

Tu la Ummi, dilema betul..kalau hilang lagi sekali ni mau menangis...

Welcome to the bloglist Umi :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 10:29 PM ×

Yeayyyyy!!! Of course sudi, nama je untuk 2017 kalau aktif takkan nak remove kan. hehehe.

Geram betul kan..Trauma dah nak edit html

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 10:31 PM ×

Hehehe kitakan dah lama kenal :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 10:34 PM ×

Sangat stress Mrs Pip. jenuh cramp tangan, lepastu nak kena ingat semula satu satu blog, takut tertinggal.huhu.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 10:35 PM ×

Hye Salam perkenalan juga MR.Ejoy :D

Reply
avatar
Mat Jo
admin
4/11/2017 11:17 PM ×

fuhh, banyaknye, 71 blogger, terbelit mata nak tengok list tu, :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 11:37 PM ×

Jemputlah terjah CCL :D

Reply
avatar
Ana Fatihah
admin
4/11/2017 11:39 PM ×

Mai, url blog kita ada kat dalam entry ni, nom 61. Tapi kenapa kat sidebar tu macam takde je blog kite? *kuis-kuis kaki*

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 11:39 PM ×

hahaha sorryla Jasmi terlepas pandang pula. Dah masukkan dah, :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 11:40 PM ×

Alorhhh jangan sedih, tu bukan segmen pun, just nak kumpul link je... :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 11:40 PM ×

Ramai ennnn. Hahaha... sama-sama kak Lea...wajiblah letak, blog fav gituuu...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 11:41 PM ×

Tu la Husni, memang jenuh nak add satu2... Sama-sama..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/12/2017 12:01 AM ×

Lebih tu Matjo, banyak juga yang baru update, contohnya blog Mat Jo. kihkihkih.

Reply
avatar
Nurul Afifah
admin
4/12/2017 12:31 AM ×

I always hilang those bloglist (sebab rajin sangat edit blog) and sometimes teros lupa apa blog yg letak eh.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/12/2017 1:09 AM ×

Thank you inform tau Ana Fatihah. Tu la handle bnyk2 loqlaq terlepas pandang pula..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/12/2017 1:10 AM ×

Tu laa, pantang edit html confirm hilang, sedihhhhhhh betui la.

Reply
avatar
nadhie wueen
admin
4/12/2017 10:27 AM ×

nama dah ada. tengkiu mai :)

Reply
avatar
E'in
admin
4/12/2017 11:30 AM ×

yeay! blog e'in tersenaraii.. tq mai sayanggggg :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/12/2017 12:02 PM ×

You 're welcome babe.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/12/2017 12:03 PM ×

Sama sama nadhie.... 😍

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/12/2017 12:03 PM ×

Hihihi mesti masukkan e'in!!! ❤❤❤

Reply
avatar
Mrs. A
admin
4/12/2017 2:48 PM ×

Boleh tumpang blogwalking nih xoxo

Reply
avatar
4/12/2017 3:53 PM ×

tq maiii. <3 busyra dh nmpak dah nama di disitu.. hehe

Reply
avatar
Adam
admin
4/12/2017 4:05 PM ×

Selamat brrkenalan kali kedua.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/12/2017 7:07 PM ×

Jemputlah Mrs.A , hihihi.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/12/2017 7:07 PM ×

Hehehehe, Busyra ni kira blog wajib masuk bloglist dah.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/12/2017 7:08 PM ×

Hahaha boleh...boleh...

Reply
avatar
Siqah Hussin
admin
4/13/2017 12:19 AM ×

Akak tak disenaraikan :( Hii. Akak pun takde bloglist lagi. Nak copy je bloglist Mai ni senang gak. Masih dalam edit bloglist di blog sendiri :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/13/2017 2:55 AM ×

Alaaa kak Siqah, sorry.....kes terlepas pandang ni kak Siqah, padahal bloglist before ni mmg letak blog akak.

Reply
avatar
Lulu Matzam
admin
4/13/2017 8:30 AM ×

aku lah yang baru seminggu berblog dan amatlah tak pandai sesangat tapi hakak dah tersuka tanpa sengaja dengan blog ini

Reply
avatar
4/13/2017 11:24 AM ×

Ala.. Nak tersenarai juga...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/13/2017 6:49 PM ×

Terima kasik hakak sayang!!! hihihi. tak apa boleh slow2 belajar pasal blog ni, ilmu tu takkan habis...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/13/2017 6:51 PM ×

Eh kan ada tu akak number 16.

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
4/15/2017 12:40 AM ×

Yeay, terselit no 34 😄 Terima kasih Mai 😘

Reply
avatar
4/18/2017 9:54 AM ×

singgah sini .. newbie ^_^

http://pipiemierul.blogspot.my/

Reply
avatar
Kin Naz
admin
4/25/2017 7:17 AM ×

Ada juga terselit blog akak. Mekaseh mai. Akak pun hilang bloglist gara-gara edit aritu. Nak kumpulkan balik kena amik masa. Bloglist yang ada tu blog wajib akak singgah. Termasukla mai ;-)

Reply
avatar
4/28/2017 6:58 PM ×

Jemputlah singgah my blog http://duniataipmenaip.blogspot.my

Reply
avatar