Tinta Hatiku | Blog Review

Blog Review

Hi Assalamualaikum!

Haritu aku ada cakap 4 buah blog akan direview oleh aku kan? Tapi setelah perbincangan dengan Sis Hawa, akhirnya aku akan review hanya dua buah blog sahaja, lagi dua Sis Hawa sendiri yang akan review. 

Kali ini blog yang akan menjadi mangsa review aku adalah..........jeng jeng jeng.... TINTA HATIKU by Shahdiana. 


Blog Tinta Hatiku ini adalah milik akak Diana dan sudah wujud sejak 2008 lagi, Fuhhh lama tu, kira tahap super senior dalam dunia blogging ni. 

Bermula tahun 2015 blog ini mula menyepi seketika. Lebih kurang iols lah ni, hahahaha, baru dapat seru nak aktif semula 2017 ni.

Semoga Blog Tinta Hatiku terus maju jaya dan diterima ramai.

MARKAH SEO
Semak di http://chkme.com/page-seo-tools

Sayangnya markah SEO untuk Tinta Hatiku hanya mencapai 36%. Tapi Kak Diana jangan risau, sebab markah ni boleh ditingkatkan dengan beberapa cara.

Apa yang perlu Kak Diana buat untuk buat Blog Tinta Hatiku lebih mesra SEO?

1- Tambah Website Description 
2- Tambah Website Keyword
3- Setiap kali post gambar masukkan sekali properties 


Pendapat tambahan tentang blog Kak Diana, Mai rasa akak patut kurangkan widget sidebar tu, takut berat pula blog nanti terutama bagi yang pakai broadband. Contohnya gambar-gambar tu mungkin boleh diletakkan dalam bentuk slideshow.

>> Beberapa tips kemaskan sidebar Mai pernah share dulu ada kat SINI. 

Rasanya ini sahaja untuk review kali ini. Tapi....Mai ada hadiah untuk TINTA HATIKU iaitu dua buah header, kalau Kak Diana suka bolehlah save dan pakai.

freebies header
Tak Transparent

Freebies header
Transparent

Terima kasih kerana membaca! Jemputlah melawat TINTA HATIKU :D

Follow

Previous
Next Post »

27 Comments

Click here for Comments
mamadanish
admin
5/06/2017 8:23 AM ×

bagus info ni...tapi pecah kepala jugak la nak fikir,lg2 blogger baru mcm sy ni..mula2 cek 19% jer..pastu try la sikit2 yg saya faham..cek lagi 61%..boleh tunjuk ajar saya..banyakyang tak paham sebenarnya..time kasihhh..

Reply
avatar
5/06/2017 9:36 AM ×

Header tu cantikkk

Reply
avatar
Ana Fatihah
admin
5/06/2017 9:21 PM ×

Header yang first tu comell. :)

Reply
avatar
Ana Suhana
admin
5/06/2017 9:31 PM ×

Cantik nya header tu Maiiiii. Jeles ni 😍😍

Reply
avatar
5/06/2017 11:13 PM ×

lama tak singgah kat blog mai ni :)
bagus betul cara mai review blog, siap bagi macam2 tips lagi. terbaikkk!! hihi

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/07/2017 2:24 AM ×

Hihihi boleh sis, tanya je apa2 yang pening tu, :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/07/2017 2:29 AM ×

Thank you sis :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/07/2017 2:30 AM ×

Biasa2 je kak Ana, mai tak kreatif pun, font tu mmg cantik kot.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/07/2017 2:32 AM ×

Hi Tiara, :D

Terima kasih, hehehe.

Reply
avatar
5/07/2017 7:50 AM ×

cantik header tu...ehh nanti nak soh Mai buat review la blog Umi pulak hehe

Reply
avatar
5/07/2017 12:38 PM ×

Nak terjah blog 'Tinta Hatiku'

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/07/2017 5:23 PM ×

Hehehe maceh Umi, blog Umi dah perfect dah tu...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/07/2017 5:24 PM ×

Jemputlah Pakcik...

Reply
avatar
5/07/2017 11:10 PM ×

wahh.. direview dan dpt header lg.. smoga murah rezeki mai.. header tu simple dan cantik.

Reply
avatar
Daku Amat
admin
5/07/2017 11:23 PM ×

Wahhh terer mayy reka header, cantik.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/08/2017 1:51 AM ×

Hihihi tu la terlebih pula masa terluang ni... Aamiin... Thanks Busyra.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/08/2017 1:52 AM ×

Hahahaha macehhh awak...

Reply
avatar
Jun Zie
admin
5/08/2017 1:33 PM ×

waaahh thniah blog yg d review ! =D bgs juga ada mcm ni kan, ble perbaiki klemahan blog menerusi bantuan rakan =)

Reply
avatar
Lina Shaza
admin
5/09/2017 4:05 PM ×

mai...boleh tak tgk kan apa yg kurang kt blog akk...tak paham la kt seo tu..nak kena ubh yg mcmana...plsss...hihihi

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/09/2017 8:56 PM ×

Hihihi tolong selagi boleh, padahal mai pun tak cekap lagi SEO semua nii, haha.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/09/2017 9:46 PM ×

Hi akak. Mai dah checkkan, result mai explain kt blog akak ya,

Reply
avatar
5/10/2017 4:25 AM ×

Lawanya header tu.. review mai pun ohsem..

Reply
avatar
5/11/2017 2:40 PM ×

nice review.
mudah la nanti Diana nak perbaiki mutu blog, kan :)

Reply
avatar
shahdiana
admin
5/12/2017 10:53 AM ×

SUBHANALLAH...INILAH YANG DIKATAKAN REZEKI AKTIF BLOGGING BALIK NI....TQ BANYAK MAI...HAAH...AKK MEMANG TERINGIN TAHU YANG SEO BAGAI TU...SIKITNYA.....KIKIKIK....HEADER TU AWESOME SANGAT...TQ BANYAK MAI....TQ BANYAK2 UNTUK REVIEW BLOG AHKAK NI....SEMOGA MURAH REZEKI SELALU....

Reply
avatar
5/18/2017 1:16 PM ×

cantik header yang mai buat especially yg pertama tu.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/18/2017 8:15 PM ×

Terima kasih semua

Reply
avatar